Afbeelding
Foto: PNN

Burgemeester Snijders sluit sushizaak in Winkelcentrum Aa-Landen

Algemeen

ZWOLLE - Op last van burgemeester Peter Snijders is de sushizaak I Love Sushi in Winkelcentrum Aa-Landen gesloten. De sluiting geldt voor drie maanden en is vrijdagochtend ingegaan.

Op de deur van het pand aan de Dobbe hangt een papier van de gemeente Zwolle. Hierop valt te lezen dat het pand is gesloten op grond van artikel 2.78 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en niet mag worden betreden. In de regel wordt dit onder andere gehanteerd om de openbare orde in het aangewezen gebied te handhaven. Een woordvoerster van de gemeente wilde zaterdag niet vertellen waarom de Zwolse sushizaak voor drie maanden is gesloten. “Dat doen wij nooit in dit soort individuele gevallen. Dat mogen we niet doen in verband met de privacy.”

Feit is dat er in januari een aantal incidenten hebben plaatsgevonden in winkelcentrum Aa-landen. Zo werd op vrijdagavond 6 januari de sushizaak overvallen. Hierbij raakte een medewerker van het restaurant gewond. De dader ging er na de overval vandoor en is nog niet aangehouden. Twee dagen later vond er een vechtpartij plaats in het winkelcentrum, waarna vijf personen zijn aangehouden.  

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden