Rinette van der Vliet (l) en Willem Hornstra.
Rinette van der Vliet (l) en Willem Hornstra. Foto: Aangeleverd

Willem Hornstra benoemd tot erelid Openluchtbad Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vereniging Openluchtbad Zwolle heeft zaterdag het seizoen afgesloten met een avond voor de vaste vrijwilligers. In het zwembad werd penningmeester Willem Hornstra benoemd tot erelid.

(door Gerard Meijeringh)

Vorig jaar werd Henk Rabel op 22 september benoemd tot erelid van de vereniging. Zijn naam prijkte op een plaquette aan de muur. De rasvrijwilliger overleed in januari van dit jaar. Onlangs werd de plaquette weggehaald en toen kreeg Hornstra argwaan. Ook omdat dit niet in de bestuursvergadering aan de orde was geweest. “Toen kon ik wel afleiden dat er iets stond te gebeuren, maar het had natuurlijk ook iemand anders kunnen zijn”, aldus Hornstra.

Zaterdag werd het plaquette verborgen gehouden met een handdoek. Aan Hornstra de eer om de handdoek te verwijderen. Vervolgens zag hij dat zijn naam is bijgevoegd op het bord van ereleden. “Hartstikke mooi. Heel leuk. Het geeft toch aan dat je goed werk hebt gedaan”, aldus Hornstra.
Hornstra werd in 1997 administrateur bij het Openluchtbad. In 2001 ging hij aan de slag als penningmeester. Nog steeds vervult hij deze taak, maar de Zwollenaar verricht daarnaast diverse andere werkzaamheden. Hij is zeker nog niet van plan om te stoppen. “Zo lang als ik kan, ga ik door”, aldus Hornstra, die in de loop der jaren hoogte- en dieptepunten meemaakte. “Mensen vallen weg. Dan verandert er iets. Maar er komen ook weer nieuwe mensen bij waar je leuk contact mee hebt.”

Openluchtbad Zwolle heeft een goed jaar achter de rug met bijna 94.000 bezoekers. Dat was geen record en het aantal zwemmers had hoger kunnen uitvallen. Het bestuur besloot enkele keren bij heel hoge temperaturen dat alleen leden welkom waren. Het bad was toen niet toegankelijk voor introducees. Deze maatregel werd genomen om de veiligheid te kunnen waarborgen. “Maar bijna 94.000 is ook een topbezoekersaantal. En de 7.230 verkochte abonnementen is wel een record”, aldus voorzitter Rinette van der Vliet. Openluchtbad Zwolle wordt al jaren met succes draaiende gehouden door 150 vaste vrijwilligers. Het is iets dat al verschillende keren de aandacht heeft getrokken van organisaties in Nederland en waar iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt trots op kan zijn.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden