Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tuinmarkt bij Kas van Kaat

Algemeen

ZWOLLE - Zaterdag 7 oktober houdt VELT ( Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) haar jaarlijkse Najaars Tuinmarkt bij de Kas van Kaat aan de Kuyerhuislaan. Er is een mooi aanbod van ruim zestien aanbieders. 

Voor veel gewassen is het najaar de perfecte tijd, de grond is nog warm om te planten of te poten. Biologisch geteelde bloembollen, plant-knoflook, zaden, inheemse planten en eetbare struiken, kruiden, geente boomstammetjes en meer: alles wat voor de winter de tuin in kan.

Nieuw is een grote stand waar je biologische bloembollen zelf uitzoekt en naar eigen smaak combineert. “De noodzaak van een vruchtbare aarde wordt steeds duidelijker. Kies daarom bewust voor biologisch geteelde bollen en planten. Verder vind je op deze markt standhouders met een mooi aanbod bijzondere producten: vachten van Gotlandpels schapen, walnotenolie, gevlochten korfmanden, eerste hulp kruidenproducten, fleurige droogbloemen als alternatief voor verse bloemen in de winter, tuinboeken en kaarten”, aldus VELT. Ook is er een ruilmarkt om  eigen geteelde stekken, zaden, planten, knollen of tuingereedschap te ruilen of weg te geven.

De Najaars Tuinmarkt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen gisteren
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18