Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Landelijke fietsverlichtingsactie in Zwolle: Zorg dat je opvalt

Algemeen

ZWOLLE - Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Nu de dagen weer korter zijn, is het extra belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Daarom houdt Univé op 27 en 28 november van 7.00 tot 9.00 uur in ruim 100 dorpen en steden in Nederland, waaronder Zwolle, een fietsverlichtingsactie. Onder het motto ‘Zorg dat je opvalt’ gaan medewerkers van de coöperatie samen met Veilig Verkeer Nederland en de politie in gesprek met fietsers die hun verlichting niet op orde hebben. In Zwolle vindt deze actie plaats bij het Deltion College ter hoogte van de fietsbrug. 

Fietsers die zonder verlichting langsrijden, krijgen tijdelijke fietslampjes uitgereikt en wordt verteld hoe belangrijk het is om fietsverlichting te hebben. Uit cijfers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) blijkt dat met goede verlichting het risico dat je in het donker wordt aangereden met 20 procent afneemt. Met de actie wil Univé fietsers dan ook wijzen op de risico’s en hen stimuleren hun fietsverlichting op orde te brengen.

De actie is dan ook vooral bedoeld om bewustwording te creëren. Boetes worden er dan ook niet uitgedeeld. “We tot vinden verkeersveiligheid heel belangrijk”, legt Annelies Goos, bestuurder van Univé Noord-Holland uit. “Daarom zetten we ons samen met Veilig Verkeer Nederland in voor een veiliger verkeer voor iedereen. De fietslampjes die wij uitdelen zijn een tijdelijke oplossing en niet ter vervanging van de vaste fietsverlichting. Als die op orde is, weet je zeker dat je altijd opvalt.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Vierdaagse van de geestelijke begeleiding Algemeen 17 mei, 14:29
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20