Afbeelding

Drie Zwollenaren aangehouden in weekend

112

ZWOLLE/STAPHORST - Drie Zwollenaren werden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari aangehouden. In Staphorst werd een 23-jarige Zwollenaar aangehouden. Twee andere Zwollenaren (19 en 25 jaar) werden ingesloten nadat vermoedelijk één van hen pepperspray zou hebben gebruikt bij een opstootje.

De aanhouding van de man in Staphorst vond plaats op het parkeerterrein van een uitgaansgelegenheid aan de Oude Rijksweg. Daar ontstonden rond 02.15 uur diverse opstootjes tussen twee groepen. Toen de politie de groepen uit elkaar haalde, deelde de Zwollenaar ineens weer een kopstoot uit aan iemand. Hij is hiervoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De aanhouding van de twee anderen vond plaats in het centrum van Zwolle. Bij een opstootje tussen twee groepen zou in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur op de Voorstraat met pepperspray zijn gespoten. Zeven betrokkenen hadden daardoor behoorlijk last van hun ogen. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld. De twee betrokken verdachten konden op basis van hun signalement even later op de Melkmarkt worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

 

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59