Pedro Sluiter Foto

Politie houdt twee verdachten aan voor moord op Robert Voorhorst

· leestijd 1 minuut 112

ZWOLLE - De politie heeft vrijdagochtend twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moordaanslag op Zwollenaar Robert Voorhorst op 3 september. Die ochtend rond 05.45 uur werd het 48-jarige slachtoffer, nadat hij in zijn auto was gestapt, bij zijn woning aan de Akkerbergstraat in Stadshagen onder vuur genomen met een automatisch wapen. Zijn auto kwam hierna tot stilstand in de tuin van de overburen. Korte tijd later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

De twee verdachten, een 39-jarige inwoner uit Dalfsen en een 45-jarige man uit Harderwijk werden na uitgebreid onderzoek door het Team Grootschalige Opsporing aangehouden in woningen in Zwolle en Harderwijk. Na de aanhoudingen vonden in deze twee woningen doorzoekingen plaats. Ook een andere woning en twee loodsen in Zwolle werden doorzocht. Hierbij werden onder meer diverse vuurwapens en munitie gevonden. De twee verdachten zijn ingesloten op het bureau in Zwolle.

Over de aanleiding en het motief van de aanslag op Robert Voorhorst kan de politie op dit moment in het belang van het onderzoek nog geen mededelingen doen. Dat er geen sprake is/was van een persoonsverwisseling, was voor het onderzoeksteam al enige tijd duidelijk.

Mensen die, bijvoorbeeld naar aanleiding van deze aanhoudingen, nog contact willen hebben met het rechercheteam of informatie willen delen, kunnen contact opnemen via de gratis tiplijn van de politie 0800-6070. Dit kan ook volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000 (ook gratis). Wie een vertrouwelijk gesprek wilt voeren met een rechercheur, kan dit melden via het Team Nationale Criminele Inlichtingen: (079) 345 89 99. Ook kan men digitaal tips doorgeven via het tipformulier op de site (meldformulier). Daarnaast kunnen tipgevers rechtstreeks mailen met het rechercheteam via TGOappel@ijsselland.politie.nl

 

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13