Afbeelding

Fraterhuis academie: MIND MY MIND - door Anne van de Beek - (lezing + film) in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle.

Agenda

Anne van de Beek is film- en televisiewetenschapper en is autistisch. Tijdens en na haar studie verdiept ze zich in films over autisme. Er verschijnen de laatste jaren steeds meer representaties van autisme; het wordt weleens de stoornis van fascinatie van dit moment genoemd. Welke invloed heeft dat op mensen die daadwerkelijk leven met die stoornis? Waar kun je op letten om te beoordelen of een film een accurate weergave is van het leven met autisme? Anne van de Beek neemt ons daar in mee (vanuit haar eigen ervaring en wetenschappelijke achtergrond) en past dit ook toe op de film Mind My Mind, die na haar inleiding vertoond zal worden. Met Mind My Mind is iets bijzonders aan de hand: voor het eerst is in een film zichtbaar gemaakt wat er gebeurt in het hoofd van iemand met autisme. Betekent dat ook een verbetering voor de beeldvorming?

kaartverkoop
De kaartverkoop start vanaf 01 september 2020, vanwege de bekende 1,5 meter maatregelen zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

prijzen
Vrienden van het Fraterhuis betalen € 10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt € 16,00. Prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn vanaf 01 september 2020 via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Bij de kaartverkoop is het mogelijk een vrijwillige donatie te doen i.v.m. het beperkte aantal zitplaatsen. Wij stellen dit, indien redelijkerwijs mogelijk, zeer op prijs.

www.filmtheaterfraterhuis.nl