Op struintocht door de Vreugderijkerwaard
Op struintocht door de Vreugderijkerwaard brugmedia.nl

Op struintocht door de Vreugderijkerwaard

Algemeen

SPOOLDE ? Belangstellenden kunnen op zondag 18 oktober om 13.30 uur met de boswachter van Natuurmonumenten struinen door de Vreugderijkerwaard.

De tocht begint bij biologische schapenhouderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg. De boswachter weet onder meer waarom er Hereford runderen in het gebied lopen. Hij gaat dwars door het, anders niet toegankelijke, natuurgebied. De struintocht duurt tot 15.30 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen voor deelname 5 euro, niet-leden 8 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De boswachter adviseert laarzen en een verrekijker mee te nemen.

Volgens Natuurmonumenten is de Vreugderijkerwaard een pareltje in Nederland. ?Dat komt  mede omdat hier een bijzondere combinatie van planten groeit, de zogenaamde stroomdalflora. Het zijn planten waarvan de zaden met de rivier zijn meegevoerd.?

 

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden