Afbeelding

Celstraf voor steekpartij Steenstraat

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? Voor het neersteken van een automobilist in de Zwolse Steenstraat is dinsdag een 37-jarige man uit Hattem veroordeeld tot 42 maanden cel. Zijn vrouw, die ook bij het conflict aanwezig was, is vrijgesproken.

Dat oordeelde de rechtbank in Zwolle dinsdag. Tegen de 37-jarige A.W. was vijf jaar cel geëist. De man was betrokken bij een conflict op straat op 13 april. Een auto kon net langs twee fietsers, maar de automobilist hoorde een klap op zijn dak. Hij stopte en het leidde tot een verbaal gevecht tussen de vrouw en de bestuurder. Daarna kwam W. tussenbeide. Volgens de aangever werd hij in elkaar geslagen door W. Toen hij door zijn benen zakte, merkte hij dat hij was gestoken. Het slachtoffer was tot vijf keer toe gestoken. Ook de vrouw was een poging doodslag ten laste gelegd, maar de rechtbank achtte dit in haar geval niet bewezen.

Het bewuste wapen is nooit teruggevonden. W. verklaarde dat hij het wapen in een worsteling van de aangever afgepakt had. De rechtbank achtte dit relaas niet bewezen. Dat W. handelde uit noodweer, achtten de rechters evenmin bewezen.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren