Janita Gorte wordt nieuwe directeur-bestuurder Driezorg
Janita Gorte wordt nieuwe directeur-bestuurder Driezorg brugmedia.nl

Janita Gorte wordt nieuwe directeur-bestuurder Driezorg

Algemeen

ZWOLLE/HATTEM ? Janita Gorte is vanaf 9 november  de nieuwe directeur-bestuurder van Driezorg. Haar belangrijkste taak is de organisatie aan te sturen bij het realiseren van de nieuwe strategische koers.

?Met deze aanstelling zetten we een belangrijke stap om de organisatie toekomstbestendig te maken,? aldus Ellen Kruize, voorzitter van de Raad van Toezicht. ?Een nieuwe directeur-bestuurder zorgt voor zekerheid en stabiliteit. Een basis die nodig is, om verder te kunnen bouwen aan de nieuwe strategische koers.  Met haar ruime kennis en ervaring, zoals opgedaan bij onder andere KwadrantGroep, IJsselheem, Palet, TSN Thuiszorg Groningen, Stichting Philadelphia Zorg, Baalderborg en Zorgverzekeraar Achmea, kan Janita Gorte daarin veel voor Driezorg betekenen.?

De nieuwe koers is volgens Kruize noodzakelijk om ook op lange termijn beter het hoofd te kunnen bieden aan de landelijke veranderingen in de ouderenzorg en de strengere toetsingen van onder andere de inspectie. "Om dit te realiseren gaat Driezorg de zorg anders organiseren. Bijbehorende plannen zijn afgelopen week aan de medewerkers gepresenteerd. Eind deze week en begin volgende week worden ze nader mondeling toegelicht aan cliënten, eerste contactpersonen en vrijwilligers. We realiseren ons dat deze plannen ingrijpend zijn, zowel voor cliënten als voor medewerkers. Ze zijn echter wel nodig om de kwaliteit van zorg te verbeteren en om aan de steeds complexer wordende zorgvraag van cliënten te voldoen.?

 

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.