Groot Zwols Kinderboekenfeest in Hedon
Groot Zwols Kinderboekenfeest in Hedon brugmedia.nl

Groot Zwols Kinderboekenfeest in Hedon

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - In Hedon wordt op woensdag 7 oktober het Groot Zwols Kinderboekenfeest gehouden, een festival compleet met theater, muziek, workshops, boekenmarkt én gastvoorlezers.

Het feest staat in het teken van natuur, wetenschap en techniek en sluit daarmee aan bij het landelijke thema van de Kinderboekenweek dat het motto ?raar maar waar!' draagt. Het Kinderboekenfeest is een initiatief van het Zwols Educatie Netwerk Cultuur (een aantal culturele instellingen in Zwolle), in samenwerking met Stadkamer. De Kinderboekenweek wordt dit jaar gevierd van 7 tot en met 18 oktober. Het feest, dat plaatsvindt op woensdagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur, is bedoeld voor kinderen van vier tot en met tien jaar en hun ouders. De initiërende culturele instellingen leveren allen een bijdrage aan het Kinderboekenfeest.

Theater Gnaffel laat kinderen gedurende de middag op digitale wijze kennismaken met Freddy, de hoofdrolspeler uit het theaterstuk ?Freddy en de worstenkoning'. Freddy is een ongehoorzame hond die samen met een woeste kleuter een slagerij helemaal op z'n kop zet. Daarnaast leest Oma, uit de voorstelling ?Oma, mag ik mijn pop terug?', voor uit het gelijknamige boek.

Muppetstuff betreedt het podium met kinderliedjes en verhalen. De band treedt op met een vernieuwde versie van ?Beesten en Feesten', afgestemd op het thema natuur, wetenschap en techniek. Het optreden van Muppetstuff wordt mede mogelijk gemaakt door Zwolse theaters.
Kinderen die liever zelf iets doen, kunnen terecht bij de animatieworkshop ?Vroeger was alles?' van Cultuurwerkplaats R10 in samenwerking met het Stedelijk Museum Zwolle. De kinderen zetten met camera's en voorwerpen een eigen animatiefilmpje in elkaar. Daarnaast ontmoeten de kinderen professionele illustratoren en mogen ze zelf experimenteren met verschillende illustratietechnieken. Een aantal illustratoren van het ZIN (Zwols Illustratoren Netwerk) geven live tekendemonstraties.

Museum de Fundatie zorgt met een foto-show voor een reis langs natuurgeweld. De show bevat kunstwerken uit de tentoonstelling ?Gevaar & Schoonheid', waarbij kunstenaars laten zien hoe mooi, maar ook hoe gevaarlijk de natuur is. Er worden onder meer kunstwerken getoond van William Turner, Aelbert Cuyp, Claude Monet en Armando. Hedon verzorgt in samenwerking met Doomijn voor de allerkleinsten de interactieve vertelvoorstelling ?De Rattenvanger van Hamelen' en een muzikale Prentenboek Workshop.

Verder is er een ?XXXL Kinderboekenruilbeurs', waarvoor Stadkamer boeken levert. Kinderen mogen hun eigen boeken meenemen naar het feest om ze daar te ruilen voor andere exemplaren. Ook de boekhandels Waanders en Westerhof zijn van de partij en zorgen voor verkoop van kinderboeken. Naast de boekenmarkten, optredens en workshops valt er nog veel meer te beleven op het festival. De kinderen kunnen een dansje wagen, er is een hapje en een drankje en diverse gastvoorlezers voorzien het feest van verhalen.

Kijk voor meer informatie op www.hedon-zwolle.nl en cultuureducatie.stadkamer.nl (button van de Kinderboekenweek ?15).

 

 

 
 

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16