Afbeelding

Studenten vallen bruisend Zwolle binnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP/PIERIK - Op sportpark de Marslanden zijn maandag rond de 2.500 HBO-studenten neergestreken. Om half twee was er de officiële opening van de HBO Bruisweek . Het park is voor de gelegenheid omgebouwd tot Bruiscamping en fungeert als slaaplocatie voor alle deelnemers.

Maandagochtend zetten Jan Willem Meinsma, directeur van hogeschool Windesheim en en Anne Riemersma, directeur van Hedon / Buro Ruis het eerste tentje op. Na de opening van de studentenintroductie kregen de kersverse studenten een uitgebreid driedaags programma voorgeschoteld, waarmee ze kennismaken met hun opleiding, medestudenten en Zwolle als studentenstad. De HBO Bruisweek nieuwe stijl is georganiseerd door Buro Ruis, in samenwerking met diverse Zwolse hbo opleidingen en studentenverenigingen. Het driedaagse programma vindt plaats tot en met woensdag.

Maandagmiddag bracht een interactieve Citytour de studenten langs alle highlights van Zwolle om daarna gezellig aan te schuiven bij het avondeten op de speciaal ingerichte slaaplocatie. Het programma wordt vervolgd met het avondfestival in de binnenstad. De stad ontploft met feesten, comedyacts in het theater, film, live muziek, dance in Hedon en gezelligheid in de Zwolse horeca en een nachtcollege met bijzondere sprekers.

Op dinsdag krijgen de studenten een programma van de opleidingen en na het avondeten staat de binnenstad in het teken van het Bruisconcert. Het grootse openluchtconcert biedt met Kenny B, Will and the People en The Cool Quest een bruisende line up en is toegankelijk voor iedereen. Woensdag sluit de HBO Bruisweek af met een sportieve finaledag, met zeskamp en een rijk scala aan bekende en minder bekende sportieve activiteiten.  

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden