Op excursie in de Vreugderijkerwaard
Op excursie in de Vreugderijkerwaard brugmedia.nl

Op excursie in de Vreugderijkerwaard

Algemeen

SPOOLDE ? De boswachter van Natuurmonumenten verzorgt op zondag 23 augustus om 10.00 uur een excursie door de Vreugderijkerwaard.

De groep vertrekt vanaf biologische schapenboerderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20. Normaliter is de Vreugderijkerwaard niet toegankelijk. Nu wel. De deelnemers gaan met de boswachter op zoek naar bijzondere planten. De excursie duurt ongeveer drie uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via  www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten bedragen 5 euro per persoon voor leden van  Natuurmonumenten; niet-leden betalen 8 euro. De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De boswachter adviseert laarzen en een verrekijker mee te nemen.

?Ook in de nazomer bloeien er talloze bijzondere planten?, vertelt hij. ?De paarse wilde salie bijvoorbeeld of het gele walstro. De orchidee-achtige bloemen van de walstrobremraap staan er volop tussen.? De boswachter kent het gebied volgens Natuurmonumenten op zijn duimpje. ?Hij kan van alles vertellen over tripmadam en veldsalie, maar ook over het begrip ?rivierduin'.?