Afbeelding

Binnenstad een week in het teken van de Zwolse Zomerkermis

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - De Zwolse Zomerkermis neemt van 14 tot en met 23 augustus bezit van de binnenstad. De kermis opent op vrijdag 14 augustus om 12.00 uur.

Om 20.15 uur is er een openingsshow op het Rodetorenplein. Op andere dagen zijn er bijzondere gasten en de traditionele dagen, zoals Eurodag en het Stratenfestival. Naast tal van vertrouwde attracties, zoals Break Dance en Polyp, is er dit jaar een nieuwe attractie: spookhuis Das Omen. Dit twee etages hoge spookhuis is het grootste en enige spookhuis in Nederland met live acteurs. In tegenstelling tot eerdere berichten komt de Supermouse dit jaar niet naar Zwolle. Deze plek, op het Rodetorenplein, wordt opgevuld door Kids Play Ground. Dat is een luchtkastelenpark waarin kinderen zich dertig minuten lang kunnen vermaken.

Ook dit jaar is er weer een omlijstend programma voor de Zomerkermis dat de kermis een extra tintje moet geven. Zo treedt zondag 16 augustus clown Desalles op en zijn Grote Smurf en Smurfin op zondag 23 augustus van de partij. Een uitgebreid overzicht van het programma is te vinden op www.zwolle.nl/zomerkermis. Naast de eurodag, op maandag 17 augustus, is er voor kermisbezoekers een voordeeltje te behalen via kortingsbonnen. Deze kermiskortingsbonnen zijn te downloaden op www.zwolle.nl/zomerkermis of verkrijgbaar via de in Zwolle verspreide kermiskrant. Gedurende de Zomerkermis kunnen kinderen tot en met twaalf jaar meedoen aan een kleurwedstrijd, mede georganiseerd door het Stedelijk Museum. Op de website van de zomerkermis staat alle informatie over de voorwaarden en waar de kleurplaat te verkrijgen is en ingeleverd kan worden. Bezoekers kunnen tevens een selfie maken en deze op Twitter @zwollekermis en/of op Facebook www.facebook.com/Zwolsezomerkermis delen.

PEC Zwolle

Op woensdag 18 augustus komt PEC Zwolle naar de kermis. Omdat er op de middag nog een voetbaltraining gepland staat, zijn selectiespelers Wouter Marinus en Kingsley Ehizibue om 18.00 uur aanwezig bij de kermisattractie Booster op de Grote Markt. Daar delen ze voetballen met handtekeningen uit en is er ook gelegenheid om een handtekening op papier te bemachtigen.

Stratenfestival

Op vrijdag 21 augustus vind het jaarlijkse Stratenfestival plaats met 27 podia met diverse artiesten waar verschillende muziekstijlen zijn te horen. Op www.stratenfestivalzwolle.nl staat een uitgebreid programma.