Fraterhuis Academie begint nieuw seizoen
Fraterhuis Academie begint nieuw seizoen brugmedia.nl

Fraterhuis Academie begint nieuw seizoen

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Na de eerste reeks publiekscolleges over het brede onderwerp film opent de Fraterhuis Academie in Zwolle opnieuw op zaterdagochtend haar deuren. Vanaf oktober 2015 verwelkomt Filmtheater Fraterhuis diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege.

De docenten variëren van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers. Journalist en Windesheim-docent Margriet Brandsma trapt op 10 oktober de reeks af. Daarna vertellen onder meer regisseur Eddy Terstall op 14 november, hoogleraar Jos de Mul op 21 november, Zwollenaren Bart Jansen & Douwe Dijkstra op 28 november en auteur Jan Terlouw op 12 december op hun eigen wijze over de geheimen van de cinema. Ook gaat de Fraterhuis Academie dit seizoen op 17 oktober weer On Tour met een bezoek aan het EYE Filmmuseum in Amsterdam. De reeks publiekscolleges wordt afgesloten met een vermakelijke en verdiepende Fraterhuis Filmquiz vol kennisvragen over film en filmcultuur op 30 januari 2016.

De Fraterhuis Academie is sinds 2014 een plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Filmtheater Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van de filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voor de deelnemers voldoende ruimte voor vragen en discussie. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van Filmtheater Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden