Afbeelding

Dinsdag inloopbijeenkomst over opvang vluchtelingen

Algemeen

KAMPERPOORT - In de IJsselhallen in Zwolle is dinsdagavond 14 juli om 19.30 uur een inloopbijeenkomst over de opvang van vluchtelingen op die locatie. Omwonenden en belangstellenden krijgen tijdens de bijeenkomst uitleg over de noodzaak en opzet  van de opvang.

Met hun vragen kunnen de aanwezigen terecht bij een groot aantal deskundigen. De gemeente verwacht dat de bijeenkomst rond 21.00 uur wordt afgerond. Burgemeester en wethouders van Zwolle gaven vorige week toestemming voor de opvang van maximaal vierhonderd vluchtelingen in een deel van het evenementen-complex aan de Rieteweg. Tijdens de inloopbijeenkomst geven Peter Siebers, bestuurslid van COA en loco-burgemeester René de Heer een toelichting op het besluit en de wijze waarop de opvang wordt georganiseerd.

Vervolgens kunnen belangstellenden bij diverse stands terecht met hun vragen. Daarnaast is het ter plekke mogelijk voor vrijwilligers om activiteiten die ze willen organiseren voor de vluchtelingen willen aan te melden bij het COA. Het aanmelden van activiteiten en andere aanbiedingen kan ook gedaan worden per e-mail: infozwolle@coa.nl.

De inloopbijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in  Suyderseezaal, die te bereiken is via de hoofdingang van het complex aan de Rieteweg 4 in Zwolle.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30