Studenten organiseren Ladies Night ten bate van het KWF
Studenten organiseren Ladies Night ten bate van het KWF brugmedia.nl

Studenten organiseren Ladies Night ten bate van het KWF

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends) ZWOLLE-ZUID ? Renée Noordzij en Kim Velner, studenten Minor Event Management bij Hogeschool Windesheim, hebben voor dinsdag 9 juni een Ladies Night georganiseerd bij partycentrum De Nieuwe Bierton.

De opbrengst is ten bate van KWF Kankerbestrijding. ?KWF Kankerbestrijding heeft van oorsprong altijd geld ingezameld via collectes. Als vrijwilligers pakken we ook andere activiteiten op?, leggen Linda Kuin en Hans de Vries van de Zwolse afdeling uit. Voor een nieuwe activiteit gingen ze in januari in gesprek met Renée en Kim, waarbij het besluit viel een Ladies Night te organiseren. De Vries: ?In Brummen hebben ze dat in maart ook gedaan. Voor deze regio is een Ladies Night in deze opzet nieuw.? De studenten waren blij met de opdracht, waarbij ze het hele evenement van a tot z moesten organiseren. ?Het sluit helemaal aan bij wat vrouwen leuk vinden?, vertellen ze enthousiast. ?Het spreekt ons ook aan, alles komt langs en je doet het ook voor het goede doel. Het wordt een complete avond uit.? Eigenaar Theo Bakker van De Nieuwe Bierton heeft zijn partycentrum belangeloos voor het evenement ter beschikking gesteld. Alle zalen worden gebruikt om ruimte te bieden aan de negentien standhouders, de beautyhoek, workshops en modeshow. ?We hebben ruimte voor driehonderd vrouwen en hopen natuurlijk dat we dat aantal gaan halen?, zeggen de studenten.

De Ladies Night begint om 19.00 uur. Vrouwen die eerst van een tapasbuffet willen genieten, worden om 17.30 uur verwacht. De bezoekers betalen 15 euro voor het buffet. De toegang tot de Ladies Night kost 7,50 euro. Kim: ?Bij aanmelding geven de vrouwen aan welke van de zes verschillende workshops ze die avond willen gaan doen en of ze willen deelnemen aan het buffet. Vervolgens krijgen ze een bevestiging en een entreekaart.? Tussen de workshops door zijn er twee modeshows met dameskleding en één met badmode te zien. In de beautyhoek kunnen de bezoekers terecht voor nagels-, hand- of haarverzorging of voor een massage. Renée: ?Deze bedrijven doen belangeloos mee. Een behandeling kost 5 euro en die opbrengst gaat volledig naar het KWF.? De studenten hadden de opdracht lokale bedrijven voor hun event te benaderen. Waar Kim vooral belde en het mailverkeer verzorgde, ging Renée ook veel op pad om bedrijven te bezoeken. Ze waren blij verrast met het grote aantal positieve reacties. Nu is hun hoop nog gevestigd op een grote opkomst.
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en het bestellen van toegangskaarten terecht op de website:
www.ladiesnightzwolle.nl.