Afbeelding
Pedro Sluiter

Varend echtpaar Broersma viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPERPOORT - Albert Broersma (88) en zijn echtgenote Maria Geertruida Sok (86) waren woensdag 65 jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar kwam bij hen op bezoek met de felicitaties. De echtelieden zijn nog goed ter been en doen alles samen in de huishouding.

Maria Geertruida Sok is geboren op 29 juli 1928 in Klazienaveen uit een gezin van twaalf kinderen. Albert Broersma is geboren op 19 april 1926 in Steenwijk uit een gezin van zes kinderen. De twee hebben elkaar ontmoet in Klazienaveen, ongeveer in 1946. Broersma was toen al schipper en voer vroeger met turf uit Drenthe dus ook uit Klazienaveen. Het echtpaar is in de gemeente Emmen getrouwd op zaterdag 17 december 1949 om 10.00 uur in het gemeentehuis. Met later een feestje in Steenwijk. Het echtpaar Broersma heeft ongeveer 25 jaar gevaren op de binnenvaart en dertig jaar op het schip gewoond. Daarna hebben ze vanwege gezondheidsklachten een huisje gezocht in Zwolle en het schip verkocht. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan en zodoende hebben ze later toch maar weer een kleine boot gekocht. Ze misten het varen en gingen voortaan met de vakantie weer het water op tot Albert Broersma ongeveer 80 jaar was. Varen was zijn hobby, schilderen en de boel mooi maken. Mevrouw Broersma houdt van breien en haken. Het paar heeft twee kinderen gekregen, zoon Jan en dochter Harmina. Daarna volgden nog vijf kleinkinderen, een meisje en vier jongens. Ze hebben nog steeds geen hulp, na zoveel jaren zijn ze goed aan elkaar gewaagd en overleggen ze alles samen. Het feestje hebben ze al gehad: toen het mooi weer was, zijn ze met een schip naar Blokzijl gevaren.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden