Pedro Sluiter

Winkelcentrum Dobbe krijgt tegel tegen zinloos geweld

Algemeen

AA-LANDEN - Bij de plek waar de Zwolse straatmuzikant Zdravko Vazov slachtoffer is geworden van een steekpartij komt een tegel tegen zinloos geweld, meldt de gemeente Zwolle. Bij winkelcentrum De Dobbe wordt de symbolische tegel woensdag 17 december rond 14.00 uur geplaatst.

Met de tegel is er een permanente herinnering aan de fatale gebeurtenissen op dinsdag 2 december jongstleden, die het leven kostte aan de artiest uit Bulgarije en waarbij een Zwollenaar zwaar gewond raakte. De tegel wordt geplaatst door Carola van Aalderen-De Vries. Deze buurtbewoonster organiseerde eerder een stille tocht vanwege het steekincident. Op zaterdag 6 december liepen toen vele honderden mensen mee in de Stille Tocht.

"In samenspraak met de nabestaanden van de vorige week in Bulgarije begraven Vazov beoordelen we de komende periode hoe we het beste kunnen omgaan met de (vele) bloemen en andere uitingen van medeleven die door mensen zijn achtergelaten bij de plekken waar de straatmuzikant vaak speelde: bij de Dobbe en aan de Assendorperstraat. Winkeliers ter plekke beoordelen of de bloemen in zo'n staat raken dat ze beter weggehaald kunnen worden, oud-collegae van de Herbergkrant zorgen voor de andere voorwerpen op beide locaties, zoals knuffels", aldus de gemeente.

 

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 12 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13