Kerstconcert Groot Mannenkoor Zwolle met Martin Hurkens
Kerstconcert Groot Mannenkoor Zwolle met Martin Hurkens brugmedia.nl

Kerstconcert Groot Mannenkoor Zwolle met Martin Hurkens

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Hij won Holland's got Talent in 2010. Nu treedt operazanger Martin Hurkens op in Duitsland, maar vooral in Azië is zijn ster rijzende. Op 22 december treedt hij op met het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) tijdens het kerstconcert in de Domincanenkerk.

Dankzij een videoclip op Youtube, waarin hij het lied ?You raise me up' zingt en die al meer dan één miljoen keer is bekeken, staat Martin Hurkens nu op het punt om China te veroveren. De clip was onder meer aanleiding voor een uitnodiging om op te treden in een Nieuwjaars tv-show in Beijing, waar hij het lied voor zestig miljoen Chinese kijkers ten gehore kan brengen. Ook Zwolle kan genieten van Hurkens talent omdat het GMZ kans heeft gezien hem te contracteren voor het kerstconcert in de Dominicanenkerk. Daar treedt hij samen met het koor op en neemt hij een Het concert omvat een keur aan Byzantijnse en Slavische gezangen en Russische en Oekraïense volksliederen en wordt afgewisseld met optredens van Oleg Lysenko, een bayanvirtuoos. Oleg volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kïev waar hij in 1999 afstudeerde. aantal solo's voor zijn rekening. Onder leiding van de gedreven koordirigent Hennie Ramaekers, die zijn sporen heeft verdiend als dirigent van de beroemde Mastreechter Staar, brengt het GMZ een vernieuwd kerstrepertoire ten gehore met bekende stukken uit verschillende werelddelen. Hurkens zal, met zijn enorme zangkwaliteiten, volgens het GMZ het publiek in vervoering brengen met solo's als Ave Maria en, niet te vergeten, You raise me up. Verder werken mee: pianiste Philine Coops, soliste Zoë Hemmes en organist Jan Drost. Het concert begint om 19.45 uur, maar vooraf is er gelegenheid voor samenzang met bekende kerstliederen. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

Het Groot Mannenkoor Zwolle wil de mannenkoorzang graag promoten. Het ledenaantal is weer groeiende; veel mannen hebben de sfeer geproefd en zijn naar de clinics gekomen. Inmiddels maken ze deel uit van het koor en houden er een prettige zanghobby aan over. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om met het koor kennis te maken, of om zich in te schrijven voor een nieuwe cursus ?Ontdek je stem'. De koorrepetities zijn op maandagavond vanaf 20.00 uur in wijkcentrum De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 in Berkum. Neem voor aanmelden of meer informatie telefonisch contact op met Wim Drost: (038) 460 64 80 of Martin van Eijk: (038) 465 70 06 of kijk op de website: info@grootmannenkoorzwolle.nl.

 

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 20 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 23 uur geleden