Mantelzorg Ontmoetingscafé bij Het Zand

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Na het succes van het eerste Mantelzorg OntmoetingsCafé, opent Zorgspectrum Het Zand  in samenwerking met ZwolleDoet! op zondag 30 november haar deuren voor een tweede keer. Deze bijeenkomst staat in het teken van ?Wat doen we met de feestdagen?'. Nieske Huisman, coördinator mantelzorgondersteuning, van ZwolleDoet verzorgt dit thema.

Met de feestdagen in het vooruitzicht willen de organisaties stilstaan bij hoe mantelzorgers invulling kunnen geven aan deze dagen vanuit hun wensen en behoeften. De één ziet er tegenop en de ander kijkt ernaar uit. De vraag is: ?Hoe wil jij het hebben met de feestdagen? Wat doet recht aan jouw wensen en die van jouw naaste waar je voor zorgt? Wat kan nog wel en wat kan niet meer? Hoe ga je daarmee om, zonder jezelf als mantelzorger voorbij te lopen?' Hoe het vroeger ging, is vaak niet meer mogelijk. Ziekte en/of beperking zorgt voor verandering. ?Maar wat kan nog wel? En hoe organiseer je dat?'

Vanaf 16.30 uur zijn alle mantelzorgers welkom die te maken hebben met een naaste (al dan niet thuiswonend of in een zorginstelling) die intensieve zorg nodig heeft. Het eerste half uur is een inloop met koffie en thee. Aansluitend van 17.00 tot 18.00 uur wordt er met elkaar gesproken over het thema. Zie ook www.hetzand.nl onder ?servicediensten' voor uitgebreide informatie. Na afloop bestaat de mogelijkheid om samen met elkaar te eten in het restaurant van Zandhove. Hier kan men uit twee speciaal samengestelde driegangen ?mantelzorg menu's'  van 6,50 euro per persoon kiezen. Geïnteresseerden dienen zich telefonisch aan te melden: (038) 468 76 00 of per mail: restaurantzandhove@hetzand.nl. De bijeenkomst is bij Zandhove aan de Hollewandsweg 17 in Zwolle-Zuid.