Vrijwilligers gevraagd voor Vluchtelingenwerk

· leestijd 1 minuut Algemeen


ZWOLLE - VluchtelingenWerk in Zwolle is op zoek naar meer vrijwilligers die vluchtelingen willen helpen bij hun vestiging (Coach Vestiging). Ruim 50 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. Voor een klein aantal mensen eindigt die zoektocht naar een veilig onderkomen in Zwolle. Na aankomst in de gemeente begeleiden vrijwilligers van VluchtelingenWerk in Zwolle de vluchtelingen om hen wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving.
De begeleiding start met het regelen van allerlei praktische zaken waar nieuwe bewoners tegen aan lopen. Na verloop van tijd help je mensen om het zelf te doen en volgt de begeleiding in verdere integratie.

Vrijwilligerswerk dat bij je past
Celia Nitrauw (32 jaar) is een vrijwilliger die vluchtelingen begeleidt. Zij zocht naar vrijwilligerswerk dat goed aansloot bij haar opleiding en ervaring, waar ze mensen één op één kan begeleiden en waar ze nieuwe dingen kan leren. ?Ik leer de sociale kaart en allerlei regelgeving in Nederland heel goed kennen,? vertelt Celia, ?en ook de doelgroep spreekt me aan.
Zoveel verschillende mensen uit zoveel verschillende culturen, ontzettend interessant. En tegelijkertijd willen we in de basis allemaal hetzelfde; veiligheid, zekerheid, een dak boven je hoofd en je gezin om je heen.?

De organisatie zoekt mensen die in ieder geval twee dagdelen per week beschikbaar zijn. VluchtelingenWerk biedt een uitgebreid inwerkprogramma en deskundige begeleiding, en er is een onkostenregeling. Neem contact op met Melissa de Jonge, leidinggevende vrijwilligers VluchtelingenWerk Oost Nederland, telefoon (038) 421 1134 of mail naar mdejonge@vwon.nl. Kijk voor meer info en andere vrijwilligersvacatures ook op www.parttimeheld.nl.














Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32