Hockeydames ten onder

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De dames van Hockeyclub Zwolle blijven uit aanzienlijk minder goed presteren dan thuis. De ploeg van Roel Stofmeel verloor in Groenekan (Utrecht) met 2-0 van Voordaan.

?We geven in uitwedstrijden nog niet thuis?, zegt Stofmeel na de vierde nederlaag in vijf uitwedstrijden. ?Waar dit aan ligt? We hebben nog niet aan de juiste knopjes kunnen draaien in uitduels.? Stofmeel spreekt van een dure nederlaag. ?We hadden goede zaken kunnen doen omdat De Terriërs en Tilburg ook hebben verloren.?

Dat HC Zwolle als nummer drie verliest van de nummer elf (voor de wedstrijd) vindt Stofmeel eens te meer het bewijs dat het in deze competitie heel dicht bij elkaar ligt. ?Het zat hem in de details. Het was allemaal net niet bij ons. Teveel bij ons, zeker op het middenveld, konden niet brengen wat ze normaal wel doen. Normaal gesproken is het middenveld onze beste linie.?HC Zwolle, dat dit seizoen opmerkelijk goed presteert in de overgangsklasse, is door de nederlaag gezakt naar de vijfde plaats. Stofmeel kijkt naar boven - ?want je moet altijd van het positieve uitgaan?- , maar ook nog met een schuin oog naar beneden, ?want de verschillen zijn klein.? HC Zwolle speelt woensdag in eigen huis om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Almere.

De heren van HC Zwolle kwamen dit weekeinde niet in actie. Wel zagen zij Ede in de eerste klasse B drie punten uitlopen. Zwolle staat nu derde. Het gat naar koploper Amersfoort is al groot.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30