Gebiedsconferentie IJsseldelta over Ambassadeurschap

· leestijd 1 minuut Algemeen

S-HEERENBROEK - De jaarlijkse gebiedsconferentie van het Nationaal Landschap IJsseldelta wordt op vrijdag 24 oktober gehouden. Het thema is dit jaar: ?Ambassadeurschap'.

Tijdens de conferentie wordt het nieuwe ambassadeursprogramma voor het Nationaal Landschap IJsseldelta gepresenteerd. Het doel van dit programma is om een netwerk van ondernemers en bewoners op te zetten die gezamenlijk het gebied gaan uitdragen. De bijeenkomst vindt plaats in verenigingsgebouw ?de Kandelaar' in 's-Heerenbroek en wordt geopend door gedeputeerde Hester Maij. Hierna volgen praktijkverhalen van lokale ambassadeurs en presenteert IVN het nieuwe ambassadeursprogramma. In de middag wordt een aantal bijzondere initiatieven in het gebied bezocht. Kleine projecten die lang niet altijd bekend zijn maar volgens de organisatie zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en te ontdekken. ?De vele vrijwilligers zijn trots op deze projecten en investeren hier veel tijd en energie in. Ook dit is ambassadeurschap.?

De gebiedsconferentie begint vrijdag 24 oktober om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Wie zich betrokken voelt bij het Nationaal Landschap IJsseldelta en wil deelnemen aan de conferentie, kan zich aanmelden door uiterlijk vrijdag 17 oktober een mail te sturen naar info@ijsseldeltamarketing.nl.

Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder, het rivierenland van de IJssel en het Zwarte Water, met de daaraan gelegen oude stads- en dorpskernen, en het Zwarte meer. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland.