Op struintocht door de Vreugderijkerwaard
Op struintocht door de Vreugderijkerwaard brugmedia.nl

Op struintocht door de Vreugderijkerwaard

Algemeen

WESTENHOLTE ? Vanaf biologische schapenhouderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg begint op zaterdag 18 oktober om 10.00 uur een struintocht van anderhalf uur door de Vreugderijkerwaard.

De boswachter van Natuurmonumenten weet bijvoorbeeld waarom er Hereford-runderen in het natuurgebied lopen. Hij gaat dwars door het, anders niet toegankelijke, terrein. Deelname aan de struintocht kost voor leden van Natuurmonumenten 4 euro, niet-leden betalen 7 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij Bezoekerscentrum De Wieden: (0527) 24 66 44 of via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De boswachter adviseert laarzen en een verrekijker mee te nemen.

De Vreugderijkerwaard is mede uniek omdat er hele bijzondere planten groeien. Planten met bijzondere namen als bevertje, sikkelklaver, tripmadam en blauwe bremraap. Veel van deze planten groeiden oorspronkelijk alleen in Midden-Europa. Ze zijn met de stroom van de IJssel meegelift en zo in ons land doorgedrongen. Maar hoe behoud je deze planten, hoe voorkom je dat alles dichtgroeit? Al wandelend door het gebied vertelt de boswachter erover en laat hij het effect van begrazing zien.

Afbeelding
Celstraf voor Zwollenaar die 4,5 jaar lang kinderporno verspreidde Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Scania gaat in Zwolle omvangrijke nieuwbouw realiseren voor een multifunctionele vestiging Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meander Bigband laat New York het Wilhelmus zingen Algemeen 20 uur geleden