Afbeelding
Pedro Sluiter

Sinterklaas in Assendorp, Stadshagen en Westenholte

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Sinterklaas komt aanstaande zaterdag aan in de Zwolse binnenstad. De week erop bezoekt hij de wijken. Een overzicht: 

Assendorp

ASSENDORP – De Sinterklaasintocht in Assendorp is op zaterdag 21 november. Om 14.00 uur maakt de Sint zijn entree voor het Dominicanenklooster. De Sinterklaasintocht Assendorp staat dit jaar in het teken van ‘Waar is de staf?’. Lizette van Kuik, ook wel bekend als ‘de zingende kapster’ is dit jaar de speciale lady-speaker. Na ontvangst maakt de Sint, samen met zijn Pieten, zijn ronde door de Assendorperstraat. Hierbij is er voor alle kinderen tijd om Sinterklaas de hand te schudden. Rond 15.00 uur arriveert de stoet op het Assendorperplein en gaan Sinterklaas en de kinderen samen een antwoord zoeken op de vraag waar de staf is gebleven. Vanaf 14.30 uur zijn er op het Assendorperplein al activiteiten, zoals een Pietendisco en een sing-a-long met Lizette van Kuik, ‘de zingende kapster’.

 

Stadshagen

STADSHAGEN – Sinterklaas zoekt elk jaar een ander mooi plekje in Stadshagen om zijn bezoek aan de wijk te beginnen. Op zaterdag 21 november komt hij om 12.15 uur aan bij boer Pelleboer aan de Hasselterdijk (naast de Mastenbroerkerbrug).

Om 13.00 uur begint de optocht door de wijk onder begeleiding van de Van Limburg Stirum Pietenband. Sinterklaas wordt vervolgens om 14.00 uur verwacht bij het winkelcentrum Stadshagen. Een uur later volgt een Meet & Greet in Cultuurhuis voor kinderen 0 tot 8 jaar. De route (onder voorbehoud) die de Sint en zijn gevolg gaat afleggen is als volgt: Drapenierlaan, Beeldsnijderstraat, Boogmakerstraat, Pottenbakkerstraat, Marskramerstraat, Tolgaarderstraat, Slotenmakerstraat, Turfdragerstraat, Houtsnijderstraat, Goudsmitstraat, Kalkbranderstraat, Bussenmakerstraat, Klokkengieterlaan, Mastenbroekerallee, Fioringras, Oude Wetering, Arendshorstlaan, Belvédèrelaan, Wade (winkelcentrum Stadshagen). Kijk voor eventuele routewijzigingen op de website van het winkelcentrum www.winkelcentrumstadshagen.nl of de wijkstichting www.stadshagentotaal.nl.

Een week later is het weer feest in Stadshagen met de Pietenparty. Kinderen van 0 tot 8 jaar kunnen dan in de tent in winkelcentrum Stadshagen met de pieten komen zingen, dansen en lol maken. En ondertussen knutselen ze samen hun eigen lekkernij. Ook is er een fotograaf aanwezig die kiekjes maakt van de kinderen met pieten. De foto’s zijn vanaf de dag erna gratis te downloaden via www.stadshagentotaal.nl. Kinderen kunnen tot en met 27 november een gratis toegangskaartje halen bij Kinderwinkel Spruit. Ze kunnen komen feesten om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur of 14.00 uur. Op 28 november zijn alleen nog kaartjes verkrijgbaar bij de tent zelf, maar vol is vol.

Deze Sinterklaasevenementen zijn georganiseerd in samenwerking met de vrijwilligers van wijkstichting Stadshagen Totaal in samenwerking met winkelcentrum Stadshagen.

Westenholte

WESTENHOLTE – Sinterklaas bezoekt op zaterdag 28 november Westenholte.

De intocht begint om 13.30 uur op de Weidesteenslaan. Om ongeveer 15.00 uur begint na de intocht het vrolijke en muzikale Sinterklaasfeest in het nieuwe ontmoetingscentrum het Anker.