Afbeelding

Verhalen over Zwolle: Van beerput tot stadspomp

Algemeen

BINNENSTAD - Bij Waanders In de Broeren is op vrijdagavond 11 december om 20.00 uur (inloop: 19.30 uur) de volgende lezing in de reeks van verhalen over Zwolle. De toegang is gratis.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via http://waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities/verhalen-over-zwolle-2/. Wat zegt een beerput over het afval van de elite en van de gewone man vanaf de late middeleeuwen? En wat zeggen de stadspompen en museale objecten over de geschiedenis van het huishouden en het drinkwater? Welke invloed hebben drinkwater en hygiëne gehad op de gezondheid en ziekten in de stad?

Johan Teunis, Sanne van Zanten en Linda Barendse vertellen de bezoekers namens Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Zwolle en het Stedelijk Museum Zwolle over Zwolse leefgewoonten en hygiëne. Studenten van Artez zorgen voor de muzikale omlijsting.

Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Dit platform bestaat uit het Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders In de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging Vrienden van de Stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Stichting Grote Kerk Zwolle en Het Oversticht.