Live-optredens van White Cloud en Blue Dew tijdens laatste uitzending RootsMusic RadioShow in 2015

· leestijd 2 minuten Algemeen

Woensdagavond 16 december wordt van 20:00 uur tot 22:00 uur de laatste radio-uitzending van 2015 van de RootsMusic RadioShow van Rob Dokter uitgezonden vanuit het Landstede Theater aan het Dokterspad in Zwolle met live-optredens van de Zwolse bands White Cloud en Blue Dew. Dat deze twee bands samen hun medewerking verlenen aan deze uitzending heeft een speciale reden: In White Cloud speelt namelijk Ernst Bunders. En hij gaat al meer dan een jaar de Nederlandse podia af met ‘Blue Dew & Ernst Bunders’, een muziekprogramma waarin Blue Dew met Ernst Bunders o.a. zijn liedjes speelt die ook tot het repertoire van White Cloud behoren. De laatste live-uitzending van het kalenderjaar 2015 van de RootsMusic RadioShow ‘DokterOpRTVZOo’ doet daarmee verslag van een bijzondere ontmoeting tussen twee bands die elkaar nog niet kennen, maar al wel een muzikale ervaring delen. Voor belangstellend livepubliek gaat woensdagavond 16 december de zaal om 19.30 uur open en is de toegang gratis.
 

White Cloud De Zwolse band White Cloud drijft muzikaal tussen artiesten als Calexico, Ewert and the Two Dragons, I am Kloot, Ryan Adams en Johnny Cash. Bij White Cloud staat het liedje centraal. Luisterliedjes die met een eigen sfeer en positieve energie een eigen verhaal vertellen. Soms verstillend en bezinnend, vaak ook energiek en swingend. De teksten zijn persoonlijk maar herkenbaar. White Cloud is liedjesschrijver Ernst Bunders, multi-instrumentalist Erik Brassien, bassist Ceriel Boosveld en drummer Mark van der Bend. In 2015 heeft de band haar eerste EP ‘Quiet Fights’ opgenomen in de studio van Jurrie Meulman (o.a. Hubble Orchestra, Chayah). De vijf nummers van Quiet Fights laten goed de diversiteit van White Cloud horen.
 

Blue Dew & Ernst Bunders Blue Dew is een folkband die iets vrij unieks doet: de band combineert Ierse muziek met verhalen, en doet dat op zo’n manier dat de verhalen en muziek elkaar versterken. Blue Dew heeft hiermee een eigen plek ingenomen in de wereld van muzikanten en verhalenvertellers en speelt met haar theatervoorstellingen al jaren regelmatig voor volle zalen. De mooiste nummers uit deze voorstellingen worden gespeeld in het programma ‘Blue Dew & Ernst Bunders’ waarin Blue Dew optreedt met singer-songwriter, tevens drummer en gitarist, Ernst Bunders. Blue Dew bestaat uit: Pim Leutholff (zang, banjo, gitaar, bodhran), Wendy van Zomeren (zang, viool, Ierse fluit), Helga Huisjes (zang, gitaar, ukelele) en John Beumer (verteller, zang, contrabas, mondharmonica).
 

RootsMusic RadioShow ‘DokterOpRTVZOo’ RootsMusic RadioShow ‘DokterOpRTVZOo’ neemt de luisteraar elke woensdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur live mee door vele stromingen Rootsmusic, zoals country, blues, southern rock, rock’n’roll en folk. Het is één van de weinige radioprogramma’s waar nog veel muziek van vinyl gedraaid wordt. Dit lopende radioseizoen is er regelmatig het nieuwe onderdeel ‘De platenkast van ..’, waarin bekende en minder bekende Zwollenaren hun platenkast met de luisteraars van RTVZOo delen en vertellen over de muziek die hen gevormd heeft. Ook een keertje aanschuiven? Stuur een mailtje naar: rob.dokter@rtvzoo.nl