Afbeelding
Pedro Sluiter

Breakfastclub doneert ruim een halve ton aan het Ronald McDonald Huis Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT – Tijdens het 58ste ontbijt van de Ronald McDonald Business Breakfastclub op dinsdag 15 december in poppodium Hedon heeft de stuurgroep van de ontbijtclub het totaal van de ledenbijdragen in 2015 onthuld: 50.245,00 euro.

Huismanager Lianne Booijink van het Ronald McDonald Huis Zwolle toonde zich zeer verguld met deze mooie opbrengst. Dit jaar werd het geld besteed aan het opknappen van de badkamers in het huis; de bestemming voor 2016 wordt tijdens het eerste ontbijt in januari bekendgemaakt. Booijink dankte alle leden van de Business Breakfastclub voor hun bijdrage, niet alleen in geld maar ook bij het ter beschikking stellen van hun bedrijven voor de tien ontbijten in het afgelopen jaar. Het RMcDonald Huis krijgt geen enkele subsidie en is totaal afhankelijk van giften. Booijink is dan ook blij dat de ontbijtclub jaarlijks een structurele bijdrage levert aan het huis in Zwolle. Vorig jaar sprak Jan Nabers namens de stuurgroep de hoop uit dat de Ronald McDonald Business Breakfastclub in 2015 het mooie aantal van tweehonderd leden zou bereiken. Dat is gelukt, want op dit moment zijn het er 210.

Uit een grootschalig wetenschappelijk onderzoek onder zorgprofessionals en ouders, uitgevoerd in het kader van het 30-jarig jubileum van het Ronald McDonald Kinderfonds in Nederland, kwam naar voren dat zorgprofessionals vrijwel unaniem van mening zijn dat het Ronald McDonald Huis Zwolle positief bijdraagt aan het medisch en psychologisch herstel van het zieke kind: 97 procent van de ouders vindt dat het Ronald McDonald Huis heeft bijgedragen aan het bij elkaar houden van het gezin in een moeilijke periode. De gasten die gebruik hebben gemaakt van het huis waarderen hun verblijf met een 9. De ouders van maar liefst 5.214 kinderen sliepen in 15 Ronald McDonald Huizen; verder waren er 65.229 overnachtingen en 150.000 bezoeken aan de huiskamers in ziekenhuizen.