Afbeelding
Eigen foto

Lazlo en Dylan Tonk komen naar Fraterhuis Academie

Algemeen

BINNENSTAD - De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 27 februari in het teken van filmdramaturgie. De broers Lazlo en Dylan Tonk zijn filmmakers en verzorgen een college waarin zij aan de hand van fragmenten uit eigen en ander werk vertellen over de theorie en praktijk van het film maken.

De filmmakers studeerden allebei theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich specialiseerden in dramaturgie. Hun meest recente werk, de korte film Uitgesproken, was wereldwijd op meer dan vijftig filmfestivals te zien. Het duo neemt de bezoekers mee in de theorie en praktijk van het maken van een film, geïllustreerd met een selectie fragmenten uit eigen en ander werk. Wat wil de maker van een film de kijker vertellen? Hoe vertaalt die boodschap zich naar een verhaal? En hoe worden filmische middelen daarbij ingezet?

De Fraterhuis Academie is een plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Filmtheater Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van haar filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie. Het college van de gebroeders Tonk begint is op zaterdag 27 februari van 11.00 tot 14.00 uur. Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden en studenten. De reguliere prijs is 15 euro.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54