Afbeelding
Vanessa Velthuis-Burger

Ruim 50 Vrijwilligers actief in de Wipstrik

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 12 maart stonden de speeltuin en Wijkcentrum De Bestevaer in de Zwolse wijk “De Wipstrik” geheel in het teken van NL Doet. De grootste vrijwilligersactie van Nederland, gesteund door het Oranjefonds. Deze ochtend werden de nieuwe grasmaaiers gepresenteerd aan de wijkbewoners. Deze machines heeft de wijkvereniging aan kunnen schaffen met steun van de familie Takman. Mede dankzij hun kunnen de vrijwilligers er ook dit seizoen weer voor zorgen dat de speeltuin en het voetbalveld, die de wijkvereniging moet onderhouden, goed toegankelijk zijn voor alle kinderen uit de wijk en daarbuiten.

Zo’n 55 vrijwilligers vanuit de Rotary Zwolle en vele mannen, vrouwen en kinderen uit de wijk zelf, hebben zaterdagochtend flink de handen uit de mouwen gestoken. Binnen in het wijkcentrum zijn diverse ruimtes weer heerlijk opgefrist en opgeruimd, de aanloop is opgefleurd en de terrassen zijn weer spik en span. De speeltuin is flink opgeknapt om de bezoekers voor het komend seizoen weer van harte welkom te heten. Naast het opruimen van het zwerfafval en het aanvegen van de paden, zijn er tientallen bielzen versleept, waarmee we de omranding van de zandbakken kunnen herstellen. Er zijn nieuwe prullenbakken geplaatst, een stuk verwilderd groen is flink gesnoeid en, zeker niet het lichtste karwei, er is 15 kub zand de speeltuin in gekruid door een fanatieke groep mannen. Zonder de financiële steun van het Oranjefonds, APH, Bart vd Steen, Van Rossum, Tosec en 123-verhuur, was het niet mogelijk geweest om al deze activiteiten uit te voeren.

Het bestuur en beheer van de Wijk- en Speeltuinvereniging zijn enorm trots op al deze vrijwilligers, die zich geheel belangeloos hebben ingezet om de start van seizoen 2016 een enorme boost te geven. Zij willen hen en de sponsoren ontzettend bedanken en hebben er het volste vertrouwen in dat deze positieve start gaat bijdragen aan een geweldig wijk- en speeltuinleven! Ben je benieuwd welke activiteiten er nog op het programma staan? Volg ons op Facebook.com/wijkcentrum.bestevaer of kijk op onze website www.wijkcentrumbestevaer.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30