Afbeelding

Kinderboerderijen Zwolle op zoek naar vrijwilligers

Algemeen

ZWOLLE - In samenwerking met vier studenten van De Groene Welle organiseert het bestuur van Stichting Kinderboerderijen Zwolle (SKZ) de eerste kennismakingsdag van het buitenseizoen op zondag 3 april.

Ook hebben vier studenten Thijs Westera, Niek Stellema, Dennis Veldkamp en Jordy Veerman een evenement voor deze dag opgezet. Er is van alles te doen voor de kinderen, zoals een kleine trekkerrace, knuffelen met konijnen en diverse dierenspellen.

Daarnaast worden er deze dag vrijwilligers geworven en bestaat er de mogelijkheid Vriend van SKZ te worden. Het buitenseizoen is weer volop begonnen. De dieren van Kinderboerderij De Weezenlanden hebben de winter achter zich gelaten. Het eerste jonge grut loopt al rond en ook onze nieuwste aanwinst, twee roodbruine kalveren voelen zich helemaal thuis. Voor het eerst dit seizoen is het 'winkeltje' open voor een eenvoudige versnapering.

Een week later, op zondag 10 april, zijn de dieren van de kinderboerderij aanwezig bij de Streekmarkt in de Nooterhof. Kinderen kunnen dan echt de jonge geitjes in actie zien en ook het traditionele konijnknuffelen hoort tot de mogelijkheden.