Afbeelding
Eigen foto

Wethouder Vedelaar certificeert negen nieuwe Bruggenbouwers

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - Zwolle heeft er negen nieuwe Bruggenbouwers bij. Deze Zwollenaren weten hoe het is om te leven op de armoedegrens of hoe het is om als allochtoon in een isolement te raken. Als vrijwilliger helpen zij op basis van ervaringsexpertise en empowerment anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Met een training van ZwolleDoet! hebben ze geleerd hoe ze dat kunnen aanpakken.

De bruggenbouwers ontvingen hun certificaat woensdag uit handen van wethouder Nelleke Vedelaar in wijkcentrum Holtenbroek. Bij het in ontvangst nemen van de certificaten heeft elke Bruggenbouwer kort verteld wat hij heeft geleerd en wat hij gaat doen in de toekomst. Voorbeelden van hun initiatieven zijn: een bruggenbouwer die als contactpersoon optreedt voor allochtone slachtoffers van huiselijk geweld, twee bruggenbouwers die samen een workshop over gezondheid gaan geven en een bruggenbouwer die periodiek een ‘Life-carrousel’ organiseert, waarbij ze verschillende activiteiten onderneemt met als doel goede gesprekken van mens tot mens.

Certificaat

De bijeenkomst, waarbij de tweede groep Zwolse bruggenbouwers hun certificaat in ontvangst nam, trok veel belangstelling van andere organisaties uit de stad. De aanwezigen genoten niet alleen van elkaars gezelschap, plannen en inspiratie; iedere bruggenbouwer had hapjes uit zijn/haar eigen cultuur meegenomen. Eind september begint de derde cursus Bruggenbouwers. Kijk voor meer informatie en de projecten van de twee voorgaande lichtingen op informelezorgzwolle.nl/bruggenbouwers. Ondertussen ondersteunen Travers Welzijn, ZwolleDoet! en Wijz de eerste en tweede lichting in het realiseren van hun plannen. De gemeente Zwolle financiert Bruggenbouwers. Aanmelden voor de cursus kan bij ZwolleDoet!: (038) 422 52 00 of informelezorg@zwolledoet.nl.

Afbeelding
Verdachte van poging doodslag met mes in Zwolle blijft vastzitten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking leidt tot tweehonderd nieuwe woningen in Zwolle Algemeen gisteren
Afbeelding
Thorbecke Scholengemeenschap wint prijs voor beste pitch bij Technasium Brandweer Award Algemeen 18 apr, 16:27