Afbeelding
Eigen foto

Hanzeconcert in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek

Algemeen

BINNENSTAD - In de Onze Lieve Vrouwe Basiliek (de Peperbus) aan de Ossenmarkt verzorgt het Overijssels Kamerkoor onder leiding van Eugène van Boheemen op zaterdag 4 juni om 16.00 uur een bijzonder concert.

Kammerchor Constant uit Keulen onder leiding van Judith Mohr is te gast in Zwolle voor een gezamenlijk optreden. Het is een tegenbezoek aan Zwolle, nadat het Overijssel Kamerkoor in mei 2014 een koorreis maakte naar Keulen en daar samen met het Kammerchor optrad. Het gastkoor vult het programma op 4 juni met werken van Rheinberger en Reger, waarna het Overijssels Kamerkoor werken van de componisten Bárdos, Gorecki, Pärt, Tormis en Macmillan ten gehore zal brengen. Tenslotte sluiten de koren het concert af met twee gezamenlijk gezongen werken.

Het Overijssels Kamerkoor werd in 1959 als Madrigaalkoor opgericht door Wouter de Rooy, die tevens de eerste dirigent was. Sinds 1998 staat het koor onder leiding van de Zwolse dirigent Eugène van Boheemen. Het Overijssels Kamerkoor brengt bij voorkeur origineel en zelden uitgevoerd repertoire.

Kammerchor Constant werd in 2006 opgericht door Harald Jers en staat sinds 2015 onder leiding van dirigente Judith Mohr. Het koor bestaat uit 35 jonge, enthousiaste zangers met veel zang- en koorervaring. Het repertoire van het koor omvat werken van hoog muzikaal niveau uit vele eeuwen.

Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via www.overijsselskamerkoor.nl en aan de kerk. Jongeren tot achttien jaar hebben gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/overijsselskamerkoor.