Afbeelding
Eigen foto

Tom Leeuwenburg Jazz kwartet wint DRAADloos

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Het Tom Leeuwenburg Jazz kwartet heeft zondag de hoofdprijs gewonnen bij de eerste editie van straatmuzikantenconcours DRAADloos. De meest originele act van Sie werd beloond met de DRAADloos bokaal.

De Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) heeft – onder de paraplu van cultuurfestival Zwolle Unlimited - met het organiseren van DRAADloos een podium gegeven aan straatmuzikanten in Zwolle. Vijftien verschillende acts speelden op vijftien verschillende terrassen, verspreid door de Zwolse binnenstad. De muzikanten speelden drie rondes van dertig minuten en rouleerden met elkaar. Op de terrassen zaten juryleden die de acts beoordeelden. De bezoekers van de terrassen konden dus niet alleen genieten van het heerlijke weer maar ook van diverse acts die aan hen voorbij kwamen.

Na de voorrondes bleven drie finalisten over die mochten strijden op het festivalterrein van Zwolle Unlimited om de hoofdprijs van 500 euro. De drie acts die in de finale nog een keer aan het publiek twee nummers mochten laten horen waren De Italianen, het Tom Leeuwenburg Jazz kwartet en Martin and the Old Cocks. Vervolgens daagde presentator Martijn van Hese van de Partij voor Cultuur de muzikanten uit om met elkaar te jammen. Dat leverde opnieuw een verrassende act op en vooral ook veel plezier onder de muzikanten zelf. Vervolgens mocht het publiek met klappen bepalen wie uiteindelijk de eerste DRAADloos-hoofdprijs mee naar huis mocht nemen. De meeste decibellen werden gemeten voor het Tom Leeuwenburg Jazz kwartet.

Na afloop van het straatmuzikantenconcours waren de organisatoren het allemaal met elkaar eens; dat het initiatief naar meer smaakt. Volgend jaar volgt dus de tweede editie van DRAADloos.

default
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Voormalig Gymnasium Celeanum in Zwolle wordt plek van inclusiviteit Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Zwolse 1 mei-viering met een bijzonder roosje voor Jan Brinkman Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29