Sportservice Overijssel, GGD IJsselland en GGD Twente gaan samenwerken

Algemeen

REGIO - GGD IJsselland en GGD Twente voeren een grootschalig onderzoek uit dat gericht is op de gezondheid van volwassenen en ouderen, ook wel de gezondheidsmonitor genoemd. Het is de eerste keer dat de GGD’en dit onderzoek samen doen met Sportservice Overijssel.

De integrale aanpak moet opleveren dat er straks bredere cijfers bekend zijn op het gebied van sport, bewegen en gezondheid in Overijssel. Onder het mom van ‘Samen meten, is beter weten’ bundelen de organisaties hun krachten, waarbij thema’s als leefstijl en bewegen belangrijke raakvlakken zijn. Opzet is de gezondheidsmonitor voor volwassenen en ouderen van beide GGD’en uit te breiden met enkele onderzoeksvragen van Sportservice Overijssel. Denk hierbij aan vragen over welke sporten mensen doen, hoe vaak ze sporten en of ze lid zijn van een sportvereniging.

De organisaties zeggen elkaar goed aan te vullen. De GGD’en hebben kennis van gezondheid op lokaal niveau en Sportservice Overijssel heeft kennis van sporten en bewegen. Door het samenvoegen van de onderzoeken en de verrijking van de onderzoeksgegevens verwachten ze dat het mogelijk is een breder preventiebeleid te kunnen ontwikkelen en te toetsen. “Daarnaast is het samenvoegen van de onderzoeken efficiënt en betekent het dat deelnemende personen maar één keer een vragenlijst hoeven in te vullen”, aldus de organisaties.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02