Afbeelding
Pedro Sluiter

Zwolse Zomerkermis opent met Blobjump

Algemeen

BINNENSTAD – In het centrum van Zwolle staat van vrijdag 12 augustus tot en met zondag 21 augustus de Zomerkermis.

Wethouder Ed Anker verricht op vrijdag 12 augustus op het Rodetorenplein de officiële opening. Het programma begint om 15.00 uur met een Blobjump onder leiding van Ron Boszhard, bekend van het AVRO/TROS-programma Bommetje XL en Z@ppSport. De wethouder geeft het startsein voor de eerste sprong vanaf de brug bij het Rodetorenplein.

Wie wil deelnemen aan de Blobjump kan zich inschrijven via http://blobjump.nl/inschrijven. Er kunnen maximaal dertig personen meedoen. Voor hen zijn er mooie prijzen te winnen voor de meest originele sprongen. Meer informatie is te vinden op www.blobjump.nl. De voorwaarden voor deelname aan de Blobjump zijn te vinden op www.zwolle/zomerkermis.

Nabij de brug bij het Rodetorenplein komt een luchtkussen te liggen. Hierop gaat de deelnemer liggen, die vervolgens wordt gelanceerd door iemand van de organisatie die vanaf de brug op datzelfde kussen springt. Het gaat er uiteindelijk om hoe ludiek mogelijk er wordt gesprongen.

De kermis kent volgens de gemeente een gevarieerd aanbod met een aantal nieuwe attracties. Al het kermisnieuws, de attracties, evenementen en de plattegrond, staan op de Facebookpagina ZwolseZomerkermis. Meer informatie staat ook op www.zwolle.nl/zomerkermis.