Tweede plaats voor het team in Berlijn

KARATEKA’S STERK IN BERLIJN

· leestijd 1 minuut Algemeen

De Zwolse karateka’s van Mossel-Boot waren dit weekend sterk op dreef tijdens de Banzai Cup in Berlijn. Dit grote internationale toernooi, met ruim 1100 deelnemers, gold als een meetmoment voor de nationale jeugdselecties. Tevens namen vele senioren deel als voorbereiding op de WK dat van 27 t/m 30 oktober in het Oostenrijkse Linz wordt afgewerkt.

Zware tegenstand dus voor de Zwollenaren, die zich echter prima staande hielden. Joël van Moerkerk, lid van de Nederlandse selectie tot 21 jaar, pakte op een voortreffelijke wijze de winst bij de 16-17 jarigen. Na winst in de voorrondes op louter internationale tegenstanders, won hij de finale overtuigend van Madu Soares uit Utrecht. Van Moerkerk lijkt zich in deze categorie te gaan plaatsen voor het EK, dat in februari wordt gehouden in Sofia. Broer Dylan kwam net tekort voor de finale in zijn categorie bij de klasse tot 21 jaar. Hij won wel de strijd om de derde plaats en lijkt zich steeds beter thuis te voelen in zijn nieuwe gewichtklasse tot 67 kg. Clubgenoot Araik Gevorgian kwam ook ver, maar verloor de halve finale en daarna met klein verschil om de bronzen medaille. Tom Rodink wist het ver te ‘schoppen’ bij de zwaargewichten tot 21 jaar en moest in de halve finale alleen buigen voor de Europees kampioen, Tyron Lardy. De wedstrijd om de derde plek wist hij overtuigend in zijn voordeel te beslissen. Rodink liet een prima indruk achter en wist vooral te scoren met zijn snelle beentechnieken.

Op dag twee was de jeugd tot en met 13 jaar aan de beurt en ook daar werden medailles gepakt. Chevaro Bosveld, notabene de Benjamin van de ploeg, versloeg al zijn internationale tegenstanders en pakte het goud bij de 9 en 10-jarigen. Zijn zus Marciana wilde niet voor hem onderdoen en stoomde op naar de finale bij de 12 en 13-jarigen. Ze verloor echter in de halve finale na een spetterende partij van Jessica Carbalan uit Denemarken (4-5). De strijd om de derde plaats trok ze met 6-1 overtuigend naar haar toe. Luna Helbers haalde de finale in de gewichtsklasse eronder, tot 40 kg, maar moest daarin nipt capituleren tegen haar Duitse opponent met 1-2. Als afsluiter pakte het team nog de tweede plek bij de teamwedstrijden. Selcuk Celik, Araik Gevorgian, Dylan van Moerkerk en Tom Rodink moesten alleen in de finale de winst aan de tegenstander uit Finland laten, maar konden terugzien op een ijzersterk optreden. Voor de coaches Francois van Langevelde en Wim Mossel een bijzonder succesvol weekend op dit internationale podium.

De karateka’s van Mossel-Boot werden voor dit toernooi gesponsord door Broekhuis Auto’s, Tyrepoint Zwolle en Brouwers Accountants.