Afbeelding
Erik-Jan Berends

Filmtheater Fraterhuis vertoont film in de Grote Kerk

Algemeen

BINNENSTAD - Tegen het decor van de Grote Kerk vertoont Filmtheater Fraterhuis, speciaal voor alle film- en boekliefhebbers, op vrijdagavond 25 november om 20.00 uur het drama ‘Night Train to Lisbon’.

Opgeschrikt door het besef dat de tijd hem door de vingers glipt, laat docent klassieke talen Raimund Gregorius zijn geordende leven achter zich. Hij vertrekt per direct met de trein van Bern naar Lissabon. Aanleiding voor deze stap is een boek dat hij bij toeval in handen kreeg. Het is van de Portugese arts Amadeu de Prado, die zo indringend schrijft over de diepste ervaringen in zijn leven, dat Gregorius er niet van loskomt. In Lissabon gaat hij op zoek naar sporen van de arts en ontvouwt zich een tragische liefdesgeschiedenis vol politieke en emotionele intriges en overdenkingen naar de ware zin van het leven.

De Grote Kerk is op vrijdag 25 november geopend vanaf 19.30 uur. Stoelen en dekens zijn aanwezig. De toegang bedraagt 8,50 euro voor Vrienden en 10,50 euro regulier, inclusief een consumptie voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16