Afbeelding
Ezra Yedema

Engelse les door tweetalige leerlingen Capellen aan basisschoolleerlingen

Algemeen

De leerlingen van 4 VWO op Van der Capellen Tweetalig spreken zo goed Engels dat zij Engelse les kunnen geven aan groep 7 en 8 van het basisonderwijs. In het kader van de Europese dag van de Talen hebben zij op bijna veertig basisscholen in de regio Zwolle Engelse lessen verzorgd.

De nieuwbakken ‘docenten’ hebben zich zowel pedagogisch als didactisch laten scholen alvorens zij voor de klas in gingen. Daarnaast hebben ze, met hun docent Clair Conley, mee geholpen met het samenstellen van de lessen. Voor groep 7 en 8 was het project een leuke en leerzame variatie op hun Engelse lessen. Voor de tweetalige leerlingen van Van der Capellen bleek het een prachtige kans en ervaring om hun kennis en vaardigheden in het Engels in te zetten!

Bij de foto:
Groep 8 leerkracht Ezra Yedema: “In het kader van de 'Dag van de Talen' zijn twee leerlingen van Van der Capellen s.g. op De Bonte Stegge in Dalfsen geweest. Ze boden een gevarieerd lesprogramma Engels voor de leerlingen van groep 8 aan. Een mooie en leerzame ervaring voor alle kinderen. Tevens een mooie verbinding tussen PO en VO!”.

Meer informatie, o.a. over Tweetalig Onderwijs voor mavo, havo en atheneum: www.capellensg.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30