Afbeelding
Pedro Sluiter

Bioscoop Pathé Zwolle telt negen zalen en biedt fraai uitzicht

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Erik-Jan Berends) KAMPERPOORT - Met grote trots leiden manager Dennis Tulleken en commercieel directeur Doron Kurz donderdag de pers rond in de nieuwe Pathé bioscoop op het Katwolderplein. Vanaf 8 december gaan ze proefdraaien en vanaf 15 december gaat de gloednieuwe bios definitef open voor het publiek.

“Op 7 december draaien de laatste films in de Kroon op het Gasthuisplein”, bevestigt Tulleken. “Wie dat nog even wil ervaren, moet dus snel zijn.” Vanaf de volgende dag wordt er in vijf zalen proef gedraaid in de nieuwe vestiging. Wie daar al bij wil zijn, kan op de website terecht om kaarten te bestellen. Overigens is de verkoop van kaarten vanaf 15 december ook al begonnen.

Via de eerste van de acht roltrappen, komen bezoekers de nieuwe bioscoop binnen. Daar komen Tulleken en Kurz meteen met de twee primeurs. “Als eerste Pathé-vestiging in Nederland komt hier een Starbucks-to-go, waar bezoekers uit veel uiteenlopende soorten koffie kunnen kiezen. Daarnaast werkt de Popchef in de Popcorner. Bij ‘create your popcorn’ is een heel divers aanbod aan popcorn verkrijgbaar. Mensen kunnen er popcorn met hun favoriete smaak, bijvoorbeeld caramel of zeezout, zelf samenstellen.”


“Zowel voor de stad als de regio, zitten we hier op een zeer goede locatie”, volgens Kurz. “We zitten dicht bij de A28 en van binnenuit hebben we een prachtig uitzicht op de binnenstad. Elke etage heeft een eigen karakter en hoe hoger je komt, des te mooier het uitzicht.” Negen zalen telt de Pathé bioscoop, waarvan drie op de eerste, twee op de tweede en drie op de derde verdieping. In de zalen valt de grote beenruimte meteen op en de aanwezigheid van loveseats, waar stellen knus naast elkaar kunnen zitten. Tulleken: “De eerste rij staat, anders dan voorheen, ook verder van het scherm. Zo kan je ook daar comfortabel naar de film kijken. De schermen zijn op de volle breedte van de zaal en aan het einde licht gebogen. De zalen zijn verder allemaal toegankelijk voor rolstoelen. In elke zaal zijn twee plaatsen voor rolstoelgebruikers.” In totaal telt de bioscoop 1.533 stoelen. De grootste twee zalen met ieder 198 stoelen bevinden zich op de derde etage. “Daar maken we gebruik van het Dolby Atmos-geluidssysteem”, vervolgt Tulleken trots. “In de zalen bevinden zich 59 speakers aan de wanden en plafonds en vier subwoofers die het geluid zo natuurgetrouw mogelijk weergeven. Als het bijvoorbeeld regent, komt het geluid ook echt van boven. Als Pathé Zwolle zijn we de derde Pathé bioscoop in Nederland die over dit systeem beschikt.”
De tweede verdieping van de bioscoop heeft een vaste bar, een garderobe, een evenementenfoyer en een zaal met een vast podium. “Hier kunnen we eveneens een kids corner inrichten en een lounge area. Deze verdieping is bijzonder geschikt voor evenementen als concerten. opera, ballet of toneel en bedrijfspresentaties, maar ons basisproduct blijft echt film”, haast Tulleken te zeggen.
De medewerkers van de Kroon gaan allemaal mee naar de nieuwe bioscoop, bevestigt de manager. “We breiden ons personeelsbestand uit van 23 naar 67 medewerkers.” Het filmaanbod wordt heel breed. In Pathé Zwolle worden ruim 250 films per week vertoond. Kurz: “Alles wat te vertonen is, is hier te zien. Dat loopt uiteen van kinder- en familieproducties tot romantiek, actie, horror, en films met diepgang. Ook als er populaire filmhuisfilms zijn, schromen we niet ze te programmeren. Verder nemen we ook Turkse films in de programmering op.”
De parkeergarage aan het Katwolderplein is nog niet gereed. Pathé Zwolle verwacht dat haar bezoekers daarvan vanaf medio januari gebruik kunnen maken.

Afbeelding
Afbeelding
 Zalen met loveseats.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 23 uur geleden