Afbeelding
Bas Wilberink

Handhaving Roggenstraat wordt uitgebreid

Algemeen

ZWOLLE – Na twee weken van tellen en waarschuwen van overtreders zijn in de Roggenstraat in twee weken circa tweehonderd bekeuringen uitgeschreven.

“Veel (brom)fietsers rijden door de Roggenstraat, ondanks dat het een wandelgebied is. Een onveilige situatie voor hun klanten en het overig winkelend publiek, vinden de ondernemers. Daarom hebben zij de afgelopen weken actie gevoerd voor een veilige en gastvrije winkelstraat”, meldt de gemeente Zwolle. Samen met de gemeente, winkeliersvereniging Citycentrum, politie IJsselland, City360 en studenten van Landstede wezen de ondernemers bezoekers erop dat de Roggenstraat een wandelstraat is. Spandoeken, flyers, posters en street art ondersteunden hen daarbij. Na een week tellen en een week waarschuwen door de studenten van Landstede hebben politie en handhaving vervolgens gedurende twee weken gecontroleerd. Daarbij zijn in totaal circa 200 bekeuringen uitgedeeld. Sommige overtreders ontvingen in die periode meerdere keren een bekeuring. Landstede geeft aan de periode als zeer waardevol te ervaren. Studenten beveiliging werkten samen met handhaving, politie en gemeente en deden veel praktijkervaring op.

De actie in de Roggenstraat krijgt na de aanpak van respectievelijk tellen, waarschuwen en bekeuren een vervolg. Zowel politie als handhaving zijn er de komende tijd nog extra te vinden. Er volgen geen waarschuwingen meer. Overtreders ontvangen direct een bekeuring: 55 euro voor fietsers en 95 euro voor brommers.

De aanpak van overtreders, zoals in de Roggenstraat, wordt de komende tijd ook toegepast op andere plekken in de binnenstad, zo meldt de gemeente Zwolle.