Afbeelding
Shutterstock

Vrouwen van Nu maken kennis met schoonheid in China

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – Sinoloog Inge Jansen is in januari in Nederland en komt dan op uitnodiging van Vrouwen van Nu, afdeling Zwolle vertellen over dames in het klassieke China.

Jansen woont met haar man en hun zoontje van twee in een dorp aan de rand van Beiijng. Ze heeft een passie voor de Chinese taal, cultuur en geschiedenis en heeft daar samen met historica Monique Groeneveld het programma China Walks en Talks opgezet. Bij Vrouwen van Nu, afdeling Zwolle, komt ze vertellen over dames in het klassieke China die hun gezichten versierden met bloesemblaadjes en vissenschubben. Ze spreekt ook over hedendaagse vrouwen die hun gezicht tegen de zon beschermen met facekini’s en hun ogen laten vergroten met speciale lenzen. De presentatie geeft inzicht in het Chinese schoonheidsideaal en gaat ook in op de positie van vrouwen door de eeuwen heen en hoe vooral hedendaagse vrouwen hun schoonheid gebruiken om zich staande te houden.

De lezing is op woensdag 4 januari om 19.45 uur. De zaal gaat open om 19.15 uur. De bijeenkomst is bij wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid. Ook belangstellende vrouwen die in de vereniging zijn geïnteresseerd, zijn welkom. De kosten bedragen deze keer 5 euro per persoon.