Afbeelding

d’Oelewappers houden Prominentenbal in de Weijenbelt

Algemeen

BERKUM - Carnavalsvereniging d’Oelewappers houdt haar jaarlijkse Prominentenbal op zaterdag 21 januari in wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum.

Op deze avond maakt de voorzitter van d’Oelewappers bekend maken welke vrouw, man of groep zich Promiment 2017 mag noemen. Deze titel wordt toegekend aan een persoon, groep of verenging die een connectie heeft met de stad Zwolle, en dus ook met Sassendonk. Diegene heeft zich ingezet voor de stad Zwolle en wordt met deze onderscheiding daarvoor beloond.

Een kleine selectie van Prominenten uit het verleden zijn: de allereerste Prominent in 1990 was de toenmalige burgemeester van Zwolle Gauke Loopstra. Na hem volgden Wichert aan ’t Rot (1996), Jan Hillebrand (1999), Gerben Last (2005), Sassendonk on Air (2011) en de Prominent van 2016: Jonnie & Thérèse Boer, eigenaren van restaurant De Librije.

De avond staat voor Prinses Bobine en haar adjudant De Fil in het teken van het ontvangen van verenigingen en groepen die zich na hun ontvangst in de zaal tussen de feestvierders kunnen mengen. Hofkapel De Deurbloazers uit Deventer en de band voorzien de zaal van feestelijke, muzikale klanken. Uiteraard brengen ook verscheidene dansmariekes hun dans ten tonele.

Omstreeks middernacht volgt de bekendmaking van de Prominent voor 2017. De vereniging hoop dat deze groep, persoon of vereniging de onderscheiding onder daverend applaus in ontvangst mag nemen.