Afbeelding
Eigen foto

Huygens Vocaal Ensemble zingt muziek voor de lijdenstijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Huygens Vocaal Ensemble onder leiding van oprichter Hans Tijssen brengt een a-capella koorprogramma met muziek voor de lijdenstijd. In dit programma worden onder meer uitvoeringen van de passiemotetten van Heinrich Schütz en Francis Poulenc ten gehore gebracht.

Dit is te beluisteren op zondag 26 maart om 15.30 uur in de Bergkerk in Deventer, op vrijdag 31 maart om 20.30 uur in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek (Peperbus) in Zwolle en op zaterdag 1 april om 20.30 uur in de Grote Kerk in Hattem.

De prachtige entourage en akoestiek van de concertlocaties, in combinatie met de klinkende stemmen, staan volgens het Huygens Vocaal Ensemble garant voor een indringende beleving van de koorwerken. “De motetten van Schütz zijn pakkende composities waarin het ongeloof over Christus’ straf en lijden beeldend wordt verklankt. Poulenc schreef zijn vier passie motetten in 1938/1939. Fascinerende muziek waarin Poulenc de teksten literair benadert en de nadruk legt op de gevoelens die de teksten oproepen. Een derde grote a capella werk is Fürwahr van Hugo Distler. Dit voor de zangers veeleisende werk wordt zelden uitgevoerd. Het is een indringend en imponerend werk geïnspireerd op het oeuvre van de oude meesters Bach en Schütz.” Naast werk van Schütz, Poulenc en Distler staat er werk van Bruckner en Wesley op het programma. Het programma duurt ongeveer 75 minuten.

Kaarten kosten in de voorverkoop 12 euro; studenten en CJP-houders betalen 10 euro en jongeren tot zestien jaar 8 euro. De kaarten zijn te koop via de webwinkel op de website www.huygensmusic.nl.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden