Afbeelding
Pim Busman uit IJsselmuiden

PASSIECONCERTEN CRK VOICES IN IJSSELMUIDEN EN HASSELT

· leestijd 1 minuut Algemeen

PASSIECONCERTEN CRK VOICES IN IJSSELMUIDEN EN HASSELT

CRK Voices onder leiding van Jan Quintus Zwart geeft op 4 en 11 april 2017 een passieconcert in De Hoeksteen te IJsselmuiden en in de Ichthuskerk te Hasselt. Beide concerten beginnen om 20.00 uur en op het programma staat de passiecantate ‘Redeemer of my heart’. Het koor wordt instrumentaal begeleid door Chloë Elsenaar (viool), Jan Lenselink (piano) en Ronald IJmker (orgel) in IJsselmuiden en Ronald IJmker (piano) en Evan Bogerd (orgel) in Hasselt.

Aan de vooravond van de ‘stille week’ en als onderdeel daarvan zal deze cantate in zijn geheel worden uitgevoerd, waarin het koor op indrukwekkende wijze een aantal momenten uit het lijdensverhaal schildert in klank en woord. Ook de muziekinstrumenten dragen bij aan de ervaring van de diepte van het lijden en sterven van Jezus. De liederen uit de cantate zijn geschreven door de Amerikaanse componist Joseph M. Martin, die ook het door het koor in voorgaande jaren (op veler verzoek) uitgevoerde Oratorium ‘Harvest of Sorrows’ heeft geschreven.

CRK Voices nodigt u van harte uit op 4 april in IJsselmuiden en/of op 11 april in Hasselt met haar stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus Christus.

Het 15-jarige CRK Voices telt ruim honderd leden en is een enthousiaste groep zangers en zangeressen uit een zeer ruim gebied rondom Kampen, die betrokken is op elkaar. Via projecten, zoals nu bij het instuderen van het Requiem van componist Bart Oenema dat op 4 mei in Kampen zal worden uitgevoerd, kan een liefhebber van samen zingen kennismaken met het koor. Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor zoekt is voornamelijk Engelstalig (Amerikaanse muziekstukken), maar ook veel Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een gratis concert in juni ter afsluiting van het seizoen. Door middel van koorscholing door Marjo van Someren, vaste zangpedagoge van het koor, wil Voices het niveau van het koor verhogen. Een aantal koorleden volgt ook privé zanglessen bij Marjo. CRK Voices heeft een vijftal cd’s opgenomen waarvan de laatste een jaar geleden. Deze cd ‘More Love’ heeft, net als de cd ‘Magnificat’ (2012), een Zilveren Duif nominatie in de wacht gesleept. Naast samen zingen gaat het koor komende oktober ook op reis naar Duitsland. De reis zal in het teken staan van -hoe kan het ook anders- concerten en gezellig samen zijn.

Kaarten á € 5,00 per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de koorleden en Fotorama Kampen, De Rank Kampen, Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden en Foto Tuinman Hasselt
Aan de kerk kosten de kaarten € 7,50. De kerk is open om 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur. Voor meer informatie: www.crkvoices.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden