Afbeelding
Pedro Sluiter

Musica Vocalis en Hanzeorkest spelen Mozart in de Koningskerk

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Twee Zwolse gerenommeerde muziekgezelschappen, Musica Vocalis en het HanzeOrkest, voeren op zaterdag 27 mei om 20.15 uur gezamenlijk het Requiem van Mozart uit in de Koningskerk aan de Landsheerlaan.

De mis wordt in de officiële volgorde van de katholieke kerk gezongen door het Zwolse kamerkoor Musica Vocalis en vier zangsolisten (bijna allen met een Zwolse achtergrond) met begeleiding van het HanzeOrkest Zwolle. De bijzondere orkestbezetting (naast strijkers o.a. bassethoorns, trompetten, trombones) zorgt voor de passende begeleiding. “Na de succesvolle samenwerking met Musica Michaelis, kijken we uit naar opnieuw een Zwolse samenwerking, nu dus met het HanzeOrkest. Zwolle biedt een rijkheid aan gedreven en gepassioneerde muziekgezelschappen en we genieten van dit soort samenwerkingen,” aldus de voorzitter Willemien de Bruin, van Musica Vocalis.

Beide gezelschappen laten ook afzonderlijk van zich horen. Het HanzeOrkest speelt de Pulcinella suite van Strawinsky. De componist kijkt terug naar de 18e eeuw en componeert de muziek voor het Pucinella ballet. De suite hieruit voor orkest is een dansant, zeer ritmisch buitelend spannend muziek werk. Musica Vocalis zingt de Six Chansons van Paul Hindemith. Zes juweeltjes voor koor a capella.

Entree: volwassenen € 20 (voorverkoop € 17,50), CJP € 10, kinderen t/m 16 jaar € 5. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hanzeorkest.nl en aan de deur.