Afbeelding
Hans van Eijsden

Filmtheater Fraterhuis viert de filmzomer

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Vrijwilligers van Filmtheater Fraterhuis verzorgen in juli en augustus onder de sterrenhemel meerdere buitenfilmvoorstellingen.

Zo is er de kleinschalige intieme pop-up cinema op het Celeplein en de grootschalige, gratis toegankelijke, buitenfilm op de Blijmarkt. Speciaal voor alle liefhebbers begint steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film. Bij de pop-up cinema op het Celeplein is op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli om 22.00 uur de indrukwekkende film ‘I, Daniel Blake’ te zien, waarin een arbeidsongeschikte man alles moet doen om zijn hoofd boven water te houden. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken dit tot een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli is om 21.45 uur de ontroerende komedie ‘Demain tout commence’ te zien over een man wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer hij de verantwoordelijkheid krijgt voor zijn jonge dochter. Een hartverwarmende film met in de hoofdrol Omar Sy (‘Intouchables’) over opgroeien, verantwoordelijkheid en ouderschap. Op vrijdag 4 en 5 augustus en op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus heeft Filmtheater Fraterhuis opnieuw buitenfilms. De titels hiervoor volgen in juli. Het filmtheater hoopt op zwoele zomeravonden en zet voor de voorstellingen op het Celepleintje de stoelen én dekentjes klaar. De kaarten voor deze buitenfilms kosten 6,50 euro voor Vrienden en 8,50 euro regulier.

Filmtheater Fraterhuis sluit het zomerseizoen af met de gratis toegankelijke buitenfilm in het Celekwartier. Op donderdag 31 augustus om 21.30 uur wordt een premièrefilm op groot doek vertoond. Iedereen is welkom om te kijken vanaf een stoeltje op de Blijmarkt of vanaf het terras. De toegang is gratis en stoelen en kleedjes zijn aanwezig.