Afbeelding
Gemeente Zwolle

Gemeente verplaatst fietsenrekken aan de zuidingang van het station

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle verplaatst eind augustus een deel van de fietsenrekken aan de zuidzijde van het station Zwolle, aan de Hanzelaan.

Daarmee maakt de gemeente ruimte voor het nieuwe busstation en de keerlus voor taxi’s. In het najaar 2017 begint de gemeente met de aanleg van het nieuwe busstation aan de zuidingang van het station. Daarvoor vinden in de zomer 2017 al verschillende voorbereidende werkzaamheden plaats. De dubbellaagse fietsenrekken die nu aan de oostzijde van de reizigerstunnel staan, krijgen een nieuwe plek achter de huidige fietsenrekken aan de westzijde van de reizigerstunnel. Daarnaast worden de toegangen naar de fietsenrekken vanaf de Hanzelaan en het stationsplein aangepast.

Volgende week plaatst de gemeente voor de fietsers een aankondiging om aan te geven welke fietsenrekken wanneer worden verplaatst. Eigenaren van de fietsen krijgen de tijd om hun fiets in een rek te plaatsen die blijft staan. In de vakantieperiode verwacht de gemeente dat er voldoende stallingsruimte is voor de fiets. Indien nodig zorgt de gemeente voor extra vrije fietsenstallingen aan de westzijde van Hanzelaan.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42