Afbeelding
Groot Mannenkoor Zwolle

Groot Mannenkoor Zwolle zoekt projectzangers voor jubileumconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Groot Mannenkoor Zwolle geeft vanwege haar honderdjarig bestaan in 2017 een uniek jubileumconcert op zaterdag 14 oktober in Theater De Spiegel. Toonkunstkoor Caecilia Zwolle, met dirigent Béni Csillag, een percussiegroep van Muziekvereniging Excelsior Zwolle, bariton Rob Hazenberg en de pianisten Philine Coops en Afke Wiersma verlenen hun medewerking aan het optreden.

Voor de pauze laat het Groot Mannenkoor Zwolle haar veelzijdigheid horen in bijzondere werken van onder meer A. Dvorák en de Nederlandse componist H.P. Keuning. In een collage ‘Back tot he 60’s’, wordt de lichte muziek ingevuld. Na de pauze vormt het Goot Mannenkoor Zwolle, samen met Toonkunstkoor Caecilia Zwolle, een koor van ruim 160 zangers en zangeressen. Die koorbezetting staat volgens hat jubilerende mannenkoor borg voor een bijzondere uitvoering van een belangrijk aantal delen uit de beroemde werken: de Carmina Burana van C. Orff en de musical Les Misérables van Cl-M Schönberg. Dit jubileumconcert staat geheel onder leiding van de dirigent van het koor, Hennie Ramaekers uit Maastricht.

Voor dit concert zoekt het Groot Mannenkoor Zwolle nog projectzangers, mannen met zangervaring die van een uitdaging houden. Op maandag 21 augustus beginnen, na de zomervakantie, de repetities weer. Belangstellenden kunnen dan direct mee repeteren. Aanmelden kan met het zenden van een e-mail naar gmz@vaneijk.biz met vermelding van de naam, adres, woonplaats, e-mailadres, koornaam en de stemsoort. Het koor zorgt er dan voor dat de projectzanger zo snel mogelijk alle informatie per e-mail ontvangt. Deelname is gratis.

De kaartverkoop voor het jubileumconcert is inmiddels begonnen. Kaarten kosten 25 euro per persoon, inclusief pauzedrankje en garderobe. Reserveren kan via de website www.zwolsetheaters.nl.

Zie voor meer informatie www.grootmannenkoorzwolle.nl. Het koor is ook actief op Facebook : https://www.facebook.com/grootmannenkoorzwolle.nl.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.